søndag 20. oktober 2013

Surfcandy for ørret
Kropp: Laget av flash, watersilk og grizzly hanefjær farget grønne
Krok: Kortskaftet baithook med stort krokgap
Bindetråd:Hvit tråd eller monofilament som bindetråd
Hode Uv lim
Øyne 3d øyne
Bindebeskrivelse:
1.Fest inn bindetråden ved krokøyet
2.Bind inn en bunt watersilk hvit, la lengden rekke over dobbelt så langt som krokskaftet, dette er en smaksak.
3. Fest inn en bunt flash, her står du fritt til å velge farge og type.
4. Fest så inn 2 grønnfargede hanefjør, en på hver side av kroken
5.Lim inn 2 øyne med superlim, et på hver side av fluen, plasseringen er valgfritt, men jeg foretrekker å feste dem inn som på bildet.
6.Fyll på med uv lim, jeg bruker loon uv glue, den tykke typen. Roter fluen mens du holder på slik at ikke limet drypper av, bruk gjerne en dubbingnå for å fordele limet jevnt. Det kan lønne seg å legge limet på i flere lag hvis du ikke har erfaring med å bygge opp hoder av lim. Når hodet er jevnt og fint, lys på det med uv lys. Hodet vil da stivne i løpet av få sekunder 10-15 sekunder. Lykten kan du få kjøpt der du kjøper limet, eller du kan gjøre som meg, kjøpe en billig lykt på ebay til 30 kroner, fungerer like bra. Når hodet har stivnet vil du merke at det er litt klissete å ta på, men du tar vekk det klebrige laget ved å ta litt alkohol, antibac eller lignende og stryker av fluehodet. Stryk frem mot krokøyet. Hodet er nå glatt å ta på og det klebrige laget er borte.
7. Hvis du vil ha et enda sterkere hode lakker du hodet med klar negllakk etterpå. Noen lakker også undersiden av hodet med pearl negllakk for å gi enda mer glans i flua.


Denne flua er meget holdbar og har en jigglingnende gange i vannet, mønsteret kommer fra den kjente amerikanske fluebinderen Bob Popovics. Han har vært en pioner i å lage fluer av epoxy og silikon.

BARE SÅ DET ER SAGT, FLUA FANGER FISK, MYE FISK

SKITT FISKE FOLKENS


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar